Trygonometria
Nie umiem: Okresl zbior wartosci.
Nie jestem pewien, jak rozumiec ponizszy przyklad, wydawalo mi sie, ze mialo by to wygladac
tak, ale w odp jest zbior liczb rzeczywistych.
f(x) = x + cosx
f(x)= cosx + x
Zw = <−1 + x; 1+x>
6 lip 09:36
use: no i dobrze napisałeś tylo zauważ że x przyjmuje wartosci od −∞ do +∞
6 lip 10:34
use: | | π | |
bo przecież kąty podajemy w radianach czyli liczbach postaci |
| albo π wiec nic nie stoi |
| | 2 | |
na przeszkodzie zeby kąt miał miare 999999999999999999999999999999999999999999999π
wiec wszysto ok Zw=R
6 lip 10:36
Mila:
Funkcja
y=x zbiór wartości R
y=cosx zbiór wartości <−1,1>
f(x)=x+cosx zbiór wartości R
6 lip 22:24