matematykaszkolna.pl
jaki zbiór do podstawy? Sage: Hej, czy moglibyście polecić mi jakiś zbór z zadaniami do matury podstawowej? Niby dużo jest ich na rynku i właśnie dlatego trudno się zorientować, co jest warte uwagi emotka Interesują mnie też nieco trudniejsze zadania, żeby się nie zanudzić podstawą emotka
5 lip 23:22
use: do podstawy proponuje stronke www.matemaks.pl do wszystkich zadań masz rozwiązania wideo co jest wielkim atutem a poza tym zadania są zaczerpniete z ubiegłych lat z matur oraz z różnych zbiorów. Ogarnij stronke a zapewniam cie że po przerobieniu wiekszości zadań ( wszystkich raczej nie przerobisz bo jest ich bardzoooo duzooo ) bedzie 100% z maturki emotka
5 lip 23:34
Sage: Znam tę stronę, ale zależy mi jednak na zbiorze zadań, który mogę ze sobą ewentualnie zabrać, skserować, itp emotka Może masz jakieś propozycje?
5 lip 23:50
use: . Oczywiście na początku zSczerze ci powiem że z punktu widzenia tegorocznego maturzysty wydaje mi się, że jeżeli znasz stronę matemaksa i z niego bedziesz robil zadania to gwarantuje ci dobry wynik na maturze ( sam zaczynalem zabawe z matematyką na tej stronce, a matematyki zacząłem uczyć się od początku ostatniej klasy szkoły średniej) z matemaksa, później przerobiłem wszystkie zadania z tej strony czyli matematyka.pisz, robiłem również zadania z tego słynnego zbioru kiełbasy ale nie zrobiłem wielu zadań z tego zbioru bo po prostu brakło mi czasu. Jedyny zbiór który przerobiłem w całości to zbiór Operonu 2012 poziom rozszerzony ( wbrew pozor nie jest trudny ale powiem szczerze ze niezle sie napocilem zeby go zrobic w calosci i zrozumiec , po prostu moja wiedza byla tak żałosna, usuniecie niewymiernosci z mianownika stanowilo problememotka. Po tym wszystkim zdałem mature roz. na 86% (z czego te 14 % ktorych zabraklo nie wynikały z braku wiedzy lecz z błedów rachunkowych i stresu zapewne). I jedyne co moge ci doradzic to to żebyś skupiał sie na tym żeby rozumiec każde zadanie i nie musisz ich wcale rozwiązać dużo. Aha bym zapomniał na ostatnim etapie przygotowań robiłem po prostu matury z lat ubiegłych. A zbiory jakie posiadam w wersjach PDF to jakis tam Aksjomat,Kiełbasa,Podkowa, − ale tak jak mowie rzadko do nich zaglądałem głownie uczylem sie z internetu emotka^^
6 lip 00:02
6 lip 00:04
use: I bym zapomniał matematyka.info też jest niezłą stronką z dużą ilością zadań ^^ z tamtąd też robiłem wiele zadań emotka
6 lip 00:04
use: ajjjjj ... pomylilem zadania.info emotka widze ze adsf mnie uprzedzil emotka
6 lip 00:05
asdf: W ksiazce zdarzają się bledy w odpowiedziach, ale przerobienie jej całej (co nie jest do konca takie latwe..szczegolnie przy planimetrii ) to gwarancja sukcesu emotka
asdf: W ksiazce zdarzają się bledy w odpowiedziach, ale przerobienie jej całej (co nie jest do konca takie latwe..szczegolnie przy planimetrii ) to gwarancja sukcesu emotka
Sage: Dzięki, sprawdzę emotka
6 lip 15:22
Godzio: Do podstawy zdecydowanie polecam Aksjomat Toruń (taki czarny zbiór zadań).
6 lip 15:25
bezendu: Albo czerwony jak nie chcesz się nudzić
6 lip 15:38
Janek191: Ja też polecam : Testy Maturalne Matematyka − Wyd. Aksjomat − Toruń. W wydaniu z 2009 r. było kilka błędnych odpowiedzi ,ale to nie wpływa na pozytywną ocenę książki.
6 lip 18:46
michal: 3*log8*4
15 wrz 22:27
Janek191:
 1 
3 kog8 4 = 3* log8 22 = 2*3 *log82 = 6 log8 2 = 6 log23 2 = 6*

log2 2 =
 3 
= 2*1 = 2
16 wrz 12:29
Janek191: Krócej : 3 log8 4 = log8 43 = log8 64 = 2 , bo 82 = 64
16 wrz 12:31