jaki zbiór do podstawy?
Sage: Hej, czy moglibyście polecić mi jakiś zbór z zadaniami do matury podstawowej? Niby dużo jest
ich na rynku i właśnie dlatego trudno się zorientować, co jest warte uwagi

Interesują mnie też nieco trudniejsze zadania, żeby się nie zanudzić podstawą
5 lip 23:22
use: do podstawy proponuje stronke www.matemaks.pl do wszystkich zadań masz rozwiązania wideo co
jest wielkim atutem a poza tym zadania są zaczerpniete z ubiegłych lat z matur oraz z różnych
zbiorów.
Ogarnij stronke a zapewniam cie że po przerobieniu wiekszości zadań ( wszystkich raczej nie
przerobisz bo jest ich bardzoooo duzooo ) bedzie 100% z maturki
5 lip 23:34
Sage: Znam tę stronę, ale zależy mi jednak na zbiorze zadań, który mogę ze sobą ewentualnie zabrać,
skserować, itp

Może masz jakieś propozycje?
5 lip 23:50
use: . Oczywiście na początku zSczerze ci powiem że z punktu widzenia tegorocznego maturzysty wydaje
mi się, że jeżeli znasz stronę matemaksa i z niego bedziesz robil zadania to gwarantuje ci
dobry wynik na maturze ( sam zaczynalem zabawe z matematyką na tej stronce, a matematyki
zacząłem uczyć się od początku ostatniej klasy szkoły średniej) z matemaksa, później
przerobiłem wszystkie zadania z tej strony czyli matematyka.pisz, robiłem również zadania z
tego słynnego zbioru kiełbasy ale nie zrobiłem wielu zadań z tego zbioru bo po prostu brakło
mi czasu.
Jedyny zbiór który przerobiłem w całości to zbiór Operonu 2012 poziom rozszerzony ( wbrew pozor
nie jest trudny ale powiem szczerze ze niezle sie napocilem zeby go zrobic w calosci i
zrozumiec , po prostu moja wiedza byla tak żałosna, usuniecie niewymiernosci z mianownika
stanowilo problem

.
Po tym wszystkim zdałem mature roz. na 86% (z czego te 14 % ktorych zabraklo nie wynikały z
braku wiedzy lecz z błedów rachunkowych i stresu zapewne). I jedyne co moge ci doradzic to to
żebyś skupiał sie na tym żeby rozumiec każde zadanie i nie musisz ich wcale rozwiązać dużo.
Aha bym zapomniał na ostatnim etapie przygotowań robiłem po prostu matury z lat ubiegłych.
A zbiory jakie posiadam w wersjach PDF to jakis tam Aksjomat,Kiełbasa,Podkowa, − ale tak jak
mowie rzadko do nich zaglądałem głownie uczylem sie z internetu

^^
6 lip 00:02
6 lip 00:04
use: I bym zapomniał matematyka.info też jest niezłą stronką z dużą ilością zadań ^^ z tamtąd też
robiłem wiele zadań
6 lip 00:04
use: ajjjjj ... pomylilem zadania.info

widze ze adsf mnie uprzedzil
6 lip 00:05
asdf: W ksiazce zdarzają się bledy w odpowiedziach, ale przerobienie jej całej (co nie jest do konca
takie latwe..szczegolnie przy planimetrii

) to gwarancja sukcesu
6 lip 00:05
asdf: W ksiazce zdarzają się bledy w odpowiedziach, ale przerobienie jej całej (co nie jest do konca
takie latwe..szczegolnie przy planimetrii

) to gwarancja sukcesu
6 lip 00:05
Sage: Dzięki, sprawdzę
6 lip 15:22
Godzio:
Do podstawy zdecydowanie polecam Aksjomat Toruń (taki czarny zbiór zadań).
6 lip 15:25
bezendu: Albo czerwony jak nie chcesz się nudzić
6 lip 15:38
Janek191:
Ja też polecam : Testy Maturalne Matematyka − Wyd. Aksjomat − Toruń.
W wydaniu z 2009 r. było kilka błędnych odpowiedzi ,ale to nie wpływa na pozytywną
ocenę książki.
6 lip 18:46
michal: 3*log8*4
15 wrz 22:27
Janek191:
| | 1 | |
3 kog8 4 = 3* log8 22 = 2*3 *log82 = 6 log8 2 = 6 log23 2 = 6* |
| log2 2 = |
| | 3 | |
= 2*1 = 2
16 wrz 12:29
Janek191:
Krócej : 3 log8 4 = log8 43 = log8 64 = 2 , bo 82 = 64
16 wrz 12:31