Usuń niewymierność z mianownika
Paweł:
23 wrz 19:14
nikt: musisz pomnożyć całość (licznik i mianownik) razy p[3]+1 i masz wzór skróconego mnożenia
23 wrz 19:17
nikt: √3+1
23 wrz 19:18
Paweł: Czy wynik √3+2 się zgadza?
23 wrz 19:22
AS: Nie . √3 + 1
23 wrz 19:24
Lolad: Dlaczego +1..? Przecież 2 * (√3+1) to jest 2√3+2..no chyba że nie dodaje się tych nawiasów?
23 wrz 19:32
AS: | 2 | | 2 | | √3 + 1 | | √3 + 1 | |
| = |
| * |
| = 2* |
| = |
| √3−1 | | √3−1 | | √3 + 1 | | 3 − 1 | |
23 wrz 19:48
bozenna: 3 podzielone na pierwiastek z 2 minus 1
30 paź 16:14