matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapis
ciekawski:
Czy to jest poprawny zapis? (Przepraszam, że rysunek nieczytelny, ale chodzi mi głównie o sigmę)
4 lip 23:45
Mila:
Nie. n
1
=
∑a
k
n
k=1
5 lip 00:14
fx:
Twoja sigma oznacza taką sumę:
a
1
a
2
a
n
+
+ ... +
1
2
n
a
k
a średnia arytmetyczna to ∑
gdzie k = {1, 2, ..., n}
n
5 lip 00:15
ciekawski:
Dzięki za wyjaśnienie
5 lip 00:49