K.
Życiowa paranoja: Chemia:
jaki roztwór bedzie najlepszy aby sie zabić
4 lip 23:01
ogipierogi: co się stało ?
4 lip 23:10
Życiowa paranoja: życie dowaliło po raz kolejny
4 lip 23:14
Mila:
Głowa do góry, będzie lepiej.
Wyśpij się, prześpij problem, a jutro myśl co zrobić w danej sytuacji.
Możemy coś pomóc?
4 lip 23:18
Życiowa paranoja: jak zrozumieć matmę od podstaw w 2 miesiące?
4 lip 23:19
ogipierogi: jeden sposób − zapierdalać, nic się samo nie zrobi, sam jestem rzemieślnikiem i tylko godzinami
rozwiązywania zbiorów zadań etc. jakoś sobie radze

keep your head up, bro, to tylko cyferki i nie pozwól żeby Cię zjadły
4 lip 23:22
asdf: @Zyciowa paranoja
ja ogarnalem matematyke w 2 miesiace, by nadrobic braki z technikum i wyrownac poziom na
studiach i dodatkowo zaliczyc wysoko matematyke...mialem jeszcze na glowie inne przedmioty −
więc się da

a wiesz czemu? bo:
matematyka.pisz.pl/forum

pisz zadania a ludzie Ci na pewno pomogą

Skorzystaj najlepiej jeszcze kilka dni − jezeli
potrzebujesz, ale jak juz bedziesz mogla − przyloz sie..czasu za wiele nie ma tak na prawde
4 lip 23:24
Życiowa paranoja: a jak już zjadły

siedzę z matma od tygodnia i powoli wariuje od tych cyferek
4 lip 23:24
Mila:
Usiądź z kolegą, koleżanką, spróbuj zrozumieć czego nie rozumiesz, nie umiesz.
Pisz problemy, to Ci pomożemy.
W której jesteś klasie?
4 lip 23:33
Życiowa paranoja: 2 technikum.
4 lip 23:36
ogipierogi: partner w nauce to najlepsza opcja, szczególnie jak dobrze ogarnia materiał i lubi Ciebie,
dlaczego ? bo zawsze Ci będzie tłumaczył póki nie zrozumiesz.
4 lip 23:43
fx: Kolega dwa lata temu też był w II klasie technikum i też miał egzamin poprawkowy. Nie uczył się
dużo ale systematycznie. Godzina, czasem dwie dziennie − wysiłek niewielki a efekt dobry. Na
forum łatwo o pomoc − polecam korzystać. Od czasu do czasu warto również spotkać się z kimś
kto ma dobrze opanowany materiał (niekoniecznie korepetytor) w celu uporządkowania wiadomości.
4 lip 23:52
5-latek: Powiem Ci tak
Zrob tak jak radzi Mila . Wyspij sie dobrze .rano jak wstaniesz to wyjdz na podworko i sobie
glosno krzyknij tak Moj problem to pikus w porownaniu z problemem (i tam sobie kogos wymysl)
Potem wroc do domu i juz wiesz ze mozesz tutaj uzyskac pomoc ale tez masz rozne strony
intrnetowe np. www.matemaks.pl −polecam i tez np zadania info . ktos jszcze poleci napewno
inne strony. Oczywiscie w ksiazce do matematyki masz tez zadania do rozwiazania i tez
rozwiazane .
5 lip 01:51
AS: Najlepsza,najtańsza i najbardziej skuteczna jest tubka butapremu.
100 % gwarancji.
5 lip 09:27
fx: Rozpatrując zdroworozsądkowo Twoją dziwną propozycję AS należy zwrócić uwagę, że nawet nie
koresponduje z pierwszym postem w tym temacie. Obecnie butapren to głównie aceton. Niegdyś
znajdował się tam trichloroeten, który miał właściwości psychoaktywne. Ale na pewno nie
nadawał się aby zrobić sobie kuku.
5 lip 09:55
AS: Ale smarując nim krzesło daje pozytywny skutek przy
wkuwaniu formułek matematycznych.
5 lip 10:00
Życiowa paranoja: przyklejać się nie bedę bo to i tak sensu nie ma, dziś dostałam mail ze poprawka 27 sierpnia.
5 lip 15:17
5 lip 15:52
use: największym błędem wg mnie który można popełnić ucząc się czegokolwiek, to to ,że ma sie
nadzieje na szybkie efekty, otóż z mojej strony nauke porównałbym z treningiem fizycznym nie
można sie w jeden dzień zapracowywać trzeba po prostu regularnie cwiczyc i tak samo jak rosną
miesnie będą rosly umiejetnosci w rozwiązywaniu zadań, musisz po prostu nabrać doswiadczenia w
rozwiązywaniu zadań bo teoria i wiedza teoretyczna to jedno a rozwiązywanie zadań to drugie.
Tak jak kolega wyżej juz ci proponiował tak i ja ci proponuje zajrzyj na strone www.matemaks,pl
jeżeli przerobisz tam wszystkie zadania to poprawke zdasz na 100% ( dobrze sie tam zadania
przerabia bo są rozwiązania wideo ) wiec do dzieła
5 lip 15:56
Basia: Nie Ty pierwszy masz poprawkę (i nie ostatni).
Uczyłam w ubiegłym roku na wakacjach chłopaka, który miał poprawkę z matematyki po pierwszej
klasie technikum, o zgrozo, informatycznego. Zdał. A drugą klasę skończył już nie tylko bez
problemów, dostał czwórkę. No nie da się ukryć, że przez cały ten drugi rok szkolny też do
mnie przychodził, ale jak widzisz można z takich kłopotów wybrnąć.
5 lip 17:42
Życiowa paranoja: sorry teraz to nawet nie mam głowy do matmy chyba zacznę uczyć się w sierpniu. będzie chyba
najlepiej.
5 lip 20:17
AS: A czas bezpowrotnie ucieka.
5 lip 20:27
Basia: Twoja sprawa, ale zmniejszasz swoje szanse o 50%.
5 lip 20:38
fx: Nie masz teraz głowy? Gwarantuje Tobie, że czując nóż na gardle zdecydowanie bardziej nie
będziesz miała głowy − w sierpniu.
Ucz się systematycznie, choćby godzinę dziennie − to jest bardzo mało − średnia aktywność
człowieka w ramach doby to 15 godzin

. Poświęcisz jedną, dwie godziny i ze spokojem się
nauczysz. Mając tylko sierpień będziesz miała dwa razy mniej czasu, czyli intensywność pracy
będzie musiała proporcjonalnie wzrosnąć... ale skoro chcesz stracić cały piękny, słoneczny
sierpień na naukę...
5 lip 20:39
bezendu: @życiowa paranoja możesz się uczyć w sierpniu, ale wtedy od września będziesz mieć nowych
kolegów w klasie
5 lip 20:40
Życiowa paranoja: w sierpniu nie mam żadnych planów. a teraz imprezy treningi oboz i tp. a od 3 sierpnia do 26
moge sie uczyc.
5 lip 23:14
fx: Dużo szczęścia życzę − tylko tego życzyć można gdy nie baczy się na rozsądek.
6 lip 11:05
Życiowa paranoja: w 2 gimnazjum mialam poprawke z angielskiego. i zaczelam uczyc sie w sierpniu i zdalam na 3
wiec i tym razem bedzie dobrze
6 lip 12:00
5-latek: Ale to przeciez nie jest twoj problem czy zdasz . To jest problem nauczyciela ktory musi
przepuscic cie do nastepnej klasy bo i tak musisz przejsc. Wiec w czym problem?
6 lip 16:53
pomoc Justyna: jak to? to można sobie to olać a potem i tak nauczyciel to zaliczy?
6 lip 18:08