matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiza
ania:
Oblicz gdzie znajduje się środek masy czterech ciał m1 = 3kg, m 2 = 3kg , m 3=3kg , m4=3kg jeżeli położone są one odpowiednio w punktach P1(1,1,8) ; P2(1,0,8); P3(0,1,8), P4(0,0,8):
4 lip 17:42