matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
pomocy:
Oblicz wysokość Hb i Ha wózka, z jakiej musi zjechać by nie wypadł z pętli o promieniu R = 4 m. Pomocy
rysunek:
http://tinypic.com/view.php?pic=2md1nuo&s=5
4 lip 11:17
Sinusoidalny ruch prostego osc:
Zrobię to pózniej
4 lip 11:33