matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole figury A
wajdzik:
Oblicz pole figury A={(x,y):9≤(x+2)
2
+(y−3)
2
≤25 S=(−2,3) r
1
=3 r
2
=5 P
A
=πr
2
2
−πr
2
1
=25π−9π=16π Zgadza się?
3 lip 10:57
wredulus_pospolitus:
zgadza się
3 lip 11:37