potegowanie
o L a: − 6
2 + 2
6
23 wrz 17:10
Joanna: −6 2=−6*(−6)
26=2*2*2*2*2*2
23 wrz 17:29
Joanna: kumasz?
23 wrz 17:37
ABC OLAAAA: zle
23 wrz 17:37
Joanna: 36+64=100
Co jest żle?
23 wrz 17:39
Squall: −62=−36
26=64
−62+26=−36+64=28
23 wrz 17:40
szak: minus razy minus daje plus wiec −62=36
23 wrz 17:52
Eta:
wyjaśnijmy:
jeżeli zapis byłby: ( −6)
2 to wynik jest 36
jeżeli jest: − 6
2 = −36
Teraz trzeba zapytać naszej...
ABC ... jaki zapis ma być
23 wrz 17:57
Joanna: ups....
23 wrz 18:00
Sebol: jak nie dala nawiasu to minus się nie lapie i nie dostaje kwadratem
23 wrz 19:09