matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Bartek:
X
4
−2x
2
−3x−2=0
2 lip 13:40
krystek:
Sprawdź ,że x=−1 jest pierwiastkiem i podziel przez (x+1)
2 lip 13:42
krystek:
lub x
4
−x
2
−x
2
−x−2x−2=0 i teraz pogrupuj
2 lip 13:44