matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kowariancja i korelacja
Malwina:
czym w teorii różni się kowariancja i korelacja? bo wiem na pewno że wzorami, ale czy obie nie mówią o zależnościach między dwoma zmiennymi? czy stosuje się je w różnych sytuacjach?
30 cze 16:14
5-latek:
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=kowariancja&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FKowariancja&ei=ej_QUeGZOcaLtQbejIBo&usg=AFQjCNEFscuwL0R0SK3QBK0z19YoOXYv-g
Moze to pomoze
30 cze 16:24