sigma
zadanie:
n
k=0
n
k=0
dobrze napisane sa te sumy za pomoca znaku ∑ ?
29 cze 17:57
Bogdan:
pierwsza suma − dobrze
n
| | | |
w drugiej sumie powinno być ∑ | (−1)k |
| | |
k=0
29 cze 18:11
zadanie: dziekuje
29 cze 18:14
zadanie: (n+1)(n+2)(n+3)...(2n)=2n*1*3*5*...*(2n−1)
np. dla n=3
L=2*1*2*2*2*3=48 ; P=23*1*3*5=120
czemu mi sie to nie chce zgodzic? jak powinno sie to obliczyc?
29 cze 19:48
Basia:
dla n=3 n+1 = 4 i 2n=6
L = 4*5*6 = 120
P masz dobrze
29 cze 19:52
zadanie: dziekuje
29 cze 19:59
zadanie: mialbymm jeszcze pytanie jak te rownosci zapisac za pomoca znaku iloczynu ∏ ?
29 cze 20:00
zadanie: ?
29 cze 20:26
zadanie: ?
29 cze 21:08
Bogdan:
n n
∏ (n + 1) = 2n ∏ (2i − 1)
i=1 i=1
29 cze 23:14
zadanie: dziekuje bardzo ale w tym pierwszym nie powinno byc czasem (i+1) czy jest dobrze?
29 cze 23:31
Bogdan:
powinno być oczywiście (n + i)
29 cze 23:35
zadanie: dziekuje
29 cze 23:38
zadanie: mam jeszcze taki przyklad ktory tez nie wiem jak zapisac w postaci znaku ∑
1−2+3−4+...−2n=−n
29 cze 23:41
Bogdan:
n
∑ ((−1)k+1k)
k=1
29 cze 23:53
zadanie: dziekuje
29 cze 23:57