Darek:
jak rozwiązać równanie trygonometryczne gdy jest podany przedział, w którym mamy je rozwiązać np. 2cosx=1 w przedziale <-2π ;2π>
13 sty 11:46
sinx/n=six=6:
cosx=1/2
x=π/3+2*k*π lub 5*π/3+2*k*π k należy do <-2π ;2π>
dalej rozwiąż sam xD, chyba se poradzisz
13 sty 13:44
Darek:
a co tu jeszcze trzeba liczyć dalej ?
13 sty 15:43
sinx/n=six=6:
musisz dokładnie wyznaczyć rozwiązania z przedziału który masz podany,
czyli bez użycia k

. Dodaj lub odejmij od rozwiązań które podałem 2π, a w odpowiedzi umieść tylko te wyniki które należą do <-2π;2π>.
Kurde chyba jestem kiepski w tłumaczeniu xD
13 sty 17:22
Darek:
Dzięki wielkie, po tym drugim poście już wszystko rozumiem

Dobrze tłumaczysz
13 sty 21:28