mnożenie, jednostki
maciej: Co się stanie jak pomnożę liczbę w jednostce metr przez liczbę w jednostce milimetr

wolno
tak ?
28 cze 22:07
Ajtek:
Zrobisz
wielbłąda
Tak
nie wolno
28 cze 22:09
Nienor: Nie.
28 cze 22:09
Trivial:
Wolno. Otrzymasz wtedy "dziwną" jednostkę m*mm. Lepiej od razu przekształcić do metrów:
m*mm = m * 10−3m = 10−3m2 = 0.001 m2
28 cze 22:10
Ajtek:
Cześć
Nienor 
.
28 cze 22:10
Ajtek:
Trivial nie wchodź w szczegóły

.
Cześć
Trivial 
.
28 cze 22:10
Trivial: cześć.
28 cze 22:11
Trivial: Czemu mam nie wchodzić w szczegóły?
28 cze 22:12
Nienor: Hej wam wszystkim.
Ajtek,
Trivial 
Bo się mu tylko zamota i będzie się ciągle mylił. Z czasem jak mu będzie potrzebne sam do tego
dojdzie
28 cze 22:13
Mateusz:
No na upartego to otrzyma mm*m=m
3 
w sumie to teraz widze chyba "logiczny" powod dla ktorego zadawali tu nieraz pytanie jak z m
2
zrobic m
3
28 cze 22:13
Ajtek:
Boję się, żeby nie namieszać pytającemu w głowie. Ty wiesz i
Nienor wie, i ja wiem, że tak
można. Ale o tą dziwną jednostkę właśnie chodzi. Swoją drogą ładnie to wytłumaczyłeś

.
28 cze 22:14
Trivial: OK, w takim razie zmieniam swoją odpowiedź: "wolno jeśli naprawdę wiesz co robisz".
28 cze 22:15
Nienor: heh, jak to zabrzmiało
28 cze 22:17
Ajtek:
(...)"wolno jeśli naprawdę wiesz co robisz"(...) o to waśnie mi chodziło
28 cze 22:17