Dziękuję.
tn: PODZIĘKOWANIA
Chciałbym podziękować wszystkim tym, którzy pomagali mi w przygotowaniu się do matury. Pomoc
Wasza była nieoceniona, zawsze profesjonalna. Szczególnie dziękuję użytkownikom Mila, Eta, PW,
Bogdan.
Dziękuję
28 cze 11:47
Bogdan:
Życzę pomyślności w bliższej i w dalszej przyszłości. Pozdrawiam
28 cze 12:03
ojtek: przyłączam się do podziękowań, bo niejednokrotnie ci userzy wystawiali mi pomocną dłoń przy
różnych zadankach. innym, którzy tworzą to forum udzielając na nim pomocy, również dziękuję.
28 cze 12:10
Agi: Proszę o pomoc!
| | 2 | |
Obliczyć pole obszaru pomiędzy funkcjami: y=x2, y= |
| , y=2, z zastosowaniem całki |
| | x | |
oznaczonej
28 cze 18:32
Patryk:

małe to pole
28 cze 18:35
Basia:

wyznacz współrzędną C
y
i policz
albo jak wolisz x
A, x
B i x
C
| | 2 | |
P = xA∫xC [ 2 − |
| ] dx + xC∫xB [ 2 − x2 ] dx |
| | x | |
28 cze 18:40
Agal: dziękuję, tylko nie pamiętam jak wyznaczyć współrzędne punktów A,.B,C
28 cze 18:56
Patryk: np B
x2=2
28 cze 19:01
Agal: tak mi wyszło, ale ktoś uznał to za bląd
28 cze 19:02
Agal: dla A=1, a C?
28 cze 19:03
Agal: C to x3=2
28 cze 19:06
28 cze 19:19
Agal: dziękuję
28 cze 19:22