matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Angela:
oblicz objętość bryły x=0 y=0 z=0 x+y+z=3
27 cze 16:24
Godzio:
∫
0
3
∫
0
3 − x
∫
0
3 − x − y
dz dydx
27 cze 16:41
Angela:
a jak bedzie wygladalo całe obliczenie?
27 cze 16:47
AS:
1
1
27
9
V =
*
*3*3*3 =
=
3
2
6
2
27 cze 19:05