matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skala
KAPEC:
w skali 1:10000, 1mm
2
ile to km
2
?
27 cze 13:13
pigor:
..., np. tak : skala 1: 10 000 oznacza, że na planie 1cm =
10mm =
10 000cm = 100m=
0,1km
w terenie, czyli na planie 1mm = 0,01km w terenie ⇒ na planie (1mm)
2
= (0,01km)
2
⇒ ⇒ na planie "kratka" o polu
1mm
2
=
0,0001km
2
w terenie ... amen . ...
27 cze 13:46