matematykaszkolna.pl
Ekonometria Basiek: Ekonometria. emotka Witam, poszukuję dobrej książki do podstaw ekonometrii. Być może ktoś zna/ wie/ orientuje się i może mi coś polecić? Z góry dziękuję. emotka
26 cze 19:05
Basiek: Nóż− widelec. UP emotka
28 cze 14:18
Mila: Witaj, Basieńko, widzisz nie zaglądają tutaj ekonomiści. Jaki masz teraz zakres materiału z matematyki?
28 cze 19:54
Basiek: Cześć, Milu. W zasadzie− mam wrażenie, że ekonometria ma niewiele wspólnego z ekonomią, to głównie statystyka. Miałam wrażenie, że skoro tak, to może ktoś się orientuje. Cóż, w zasadzie matematykę już chyba skończyłam− w tym semestrze miałam tylko matematykę finansową. Czyli stricte− lokaty, renty, wpłaty, wypłaty, weksle, obligacje, długi. Chyba tyle. emotka
28 cze 20:10
Mila: Ciekawe tematy dla ludzi z pieniędzmi.emotka
28 cze 20:15
Basiek: Wklepywanie wszystkiego w kalkulator nie wydawało mi się aż tak pociągające. O wieeele bardziej spodobała mi się statystyka. I właśnie z tej okazji chciałam przysiąść przy ekonometrii w te wakacje.
28 cze 20:18
Ajtek: Cześć Basiek, Mila emotka Pamiętam, że ekonometrię miałem na studiach. Ale wiem też, że nic z tego nie pamiętam. Może znajdę jakies materiały z ćwiczeń, na wykłady nie chodziłem. Jechałem juz wtedy "na opinii" .
28 cze 22:26
Mila: Witaj Ajtek.
28 cze 22:35
Basiek: Cześć, Ajtek− może jednak przypomniałeś sobie coś nt ekonometrii na studiach?
30 cze 23:20