matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie macierzowe
Daria:
Jak rozwiązać to równanie macierzowe? A= 1 2 3 1 B= 2 0 1 1 AX(B
T
)
−1
=I
26 cze 18:42
Sławek:
http://mat.ug.edu.pl/~olanowel/pliki/ChemiaWyklad06_dlastud.pdf
26 cze 21:13
pigor:
...,
AX(B
T
)
−1
= I
/A
−1
B
T
⇔ I* X *I= A
−1
* I *B
T
⇔
X= A
−1
* B
T
i teraz pobaw się dalej sam(a). ...
26 cze 21:46