pomocy
magda: Dana jest funkcja określona wzorem f(x)= sin2x−|sinx|2sinx x∊(0,π) U (π,2π)
a) naszkicuj wykres funkcji f
b) wyznacz miejsca zerowe funkcji f
23 wrz 13:05
magda: Zrobiłam tyle:
dla x∊ (0,π):
f(x)=2sinx cosx − sinx2sinx => f(x)= sinx(2cosx − 1)2sinx
f(x)= 2cosx − 12 = cosx − 12
23 wrz 13:10
magda: dla x∊ (π,2π)
f(x)= 2sinx cosx +sinx2sinx => f(x)= sinx(2cosx +1)2sinx
f(x)= cosx +12
23 wrz 13:12
magda: Nie wiem jak mam to narysować ani jak wyznaczyć miejsca zerowe
Proszę o pomoc
23 wrz 13:12