matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Lisst:
Zbadaj dla jakich wartości parametru a układ równań jest oznaczony dla jakich nieoznaczony a dla jakich sprzeczny. x+a
2
y+z=−a x+y−az=a
2
y+z=1
25 cze 22:40
5-latek:
Metoda wyznacznikowa i dzialaj
25 cze 23:07