wykazać
patyk: | | 1 | | 2 | | 3 | |
wykazać, że |
| + |
| + |
| = 2√10 |
| | √8−√7 | | √10−√8 | | √10−√7 | |
25 cze 15:51
Bogdan:
Pousuwaj niewymierności z mianownikow
25 cze 16:13
Bogdan:
i sprawdź. czy dobrze wpisałeś znaki
25 cze 16:16
25 cze 18:37
patyk: a jak zaczać w takim przypadku?
bo tamten wyszedł bez problemu po usunięciu niewymierności, znaki faktycznie były źle. a tu nie
wiem z czego zacząć...
25 cze 18:38
Mila:
7−4
√3=(2−
√3)
2
| √7−4√3 | | √(2−√3)2 | | |2−√3| | |
| = |
| = |
| =1 |
| √2−√3 | | √2−√3 | | √2−√3 | |
25 cze 21:55