matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
damian:
obliczyc pochodna:
3
√
1−x
3
24 cze 19:48
Patryk:
1
(1−x
3
)
1
3
−1
*(1−x
3
)'
3
24 cze 19:51
asdf:
1
((1−x
3
)
1/3
)' =
* (1−x)
−2/3
* (1 −x
3
)' =
3
1
* (1−x)
−2/3
* (−3x
2
} =
3
−x
2
3
√
(1−x)
2
24 cze 20:20