matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie wielomianyy
wamp:
rozwiąż równanie 8x
3
−12x
2
−20x=30=0
24 cze 18:55
bezendu:
8x
3
−12x
2
−20x+30=0 4x
2
(2x−3)−10(2x−3)=0 (2x−3)(4x
2
−10)=0 dokończ sam/a
24 cze 21:07