symbol Newtona
zadanie: | | | |
udowodnij, ze | =5 (bez korzystania ze wzoru) |
| | |
24 cze 16:43
Mila: | |
− liczba wszystkich podzbiorów jednoelementowych zbioru 5− elementowego. |
| |
24 cze 17:21
zadanie: aaa i tak mozna udowodnic?
24 cze 17:34
zadanie: dziekuje
24 cze 17:36
zadanie: | | | | | |
podaj wartosc liczbowa kazdego z symboli: | i | (tez bez wzoru) dlatego nie wiem |
| | | |
jak to zrobic
24 cze 17:38
24 cze 17:57
zadanie: ze wzoru umiem obliczyc ale bez wzoru to nie wiem jak
24 cze 18:20
Mila: Z każdego zbioru n−elementowego można wybrać tylko jedną kombinację 0−elementową (czyli
podzbiór pusty, stąd liczba kombinacji pustych C
n0=1.
24 cze 18:50
Mila: Z każdego zbioru n−elementowego można wybrać n kombinacji (n−1) elementowych ( bez jednego
elementu stąd liczba takich kombinacji C
nn−1=n.
24 cze 18:59
zadanie: dziekuje bardzo
24 cze 19:58
Mila:
No, nie wiem, czy to Ci wystarczy, ale nie mam w tej chwili innego pomysłu.
24 cze 20:03
zadanie: a sa jeszcze jakies inne sposoby?
25 cze 10:13
zadanie: ?
25 cze 11:20
25 cze 11:57