matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
Daria:
xy'−y=0 xy'−y=0 xy'=y dy/dx=y/x ∫1/y dy= ∫1/x dx stad ln|y|=ln|x| |y|=|x| y=x tak?
24 cze 16:27
Nienor:
Nie zapomiałaś o stałej:
dy
dx
∫
=∫
y
x
ln|y|=ln|x|+ln|C|, C∊ℛ\{0} y=Cx
24 cze 16:35