matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór ogólny ciągu
kamil:
liczby 2 , −1 , −4 są trzema początkowymi wyrazami ciągu arytmetycznego an, wyznacz wzór ogólny tego ciągu
24 cze 15:38
bezendu:
a
n
=2+(n−1)*(−3) a
n
=2−3n+3 a
n
=5−3n
24 cze 15:49