matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obszar ograniczonymi powierzchniami walec.
sebek:
Witam, mam opisać obszar ograniczony powierzchniami we współrzędnymi walcowatymi x2+y2=9, z=1, z=0, x=>0. Wyszło mi nie wiem czy dobrze
⎧
0<<x<<9
D=
⎨
zE{0,1}
⎩
−(x
2
+y
2
)<<y<<x
2
+
2
24 cze 15:24