23 cze 23:28
Nienor: skąd taki wniosek

b≠0, a tylko wtedy, gdy b=0 to co piszesz jest prawdą.
23 cze 23:43
Mila:
Błędnie podstawiłeś za x1 i x2, brak wsp. "a" w mianowniku.
Spróbuję ta drogą póść, odpowiem.
23 cze 23:44
Mila:
Bardzo ładny sposób:
Δ>0⇔równanie ma dwa różne rozwiązania
|2m−1|=6 ⇔
2m−1=6 lub 2m−1=−6
Odp....
24 cze 00:04
Mila:
No jesteś rzeczywiście FX.
24 cze 00:05
fx: Późna była pora i chyba mi księżyc mózg przegrzał bo sam się dziwię dlaczego tak napisałem,
choć wzory na pierwiastki trójmianu kwadratowego dobrze znam.
Dziękuję Mila za pomoc

.
25 cze 01:07
Mila:
25 cze 18:45