rozwiąż
lewy: 2x+y=3
x2+y2=5
Rozwiązać
23 cze 23:27
bezendu:
y=−2x+3
x
2+(2x+3)
2=5
x
2+4x
2+12x+9=5
5x
2+12x+4=0
Δ=12
2−4*5*4=64
√Δ=8
y=−2*(−2)+3=7
x
1=−2 y
1=7
23 cze 23:34
ICSP: bład już na samym początku
23 cze 23:47
bezendu: chodzi Ci o to x2+(−2x+3)2=5 ?
23 cze 23:49
Ajtek:
Cześć
ICSP 
.
Ale
bezendu ma dzisiaj ciężki wieczór. Wybaczmy mu to.
23 cze 23:49
Ajtek:
No a jak

.
23 cze 23:50
ICSP: Witam, witam.
23 cze 23:53
lewy: To może ktoś poprawi?
23 cze 23:53
bezendu:
y=−2x+3
x
2+y
2=5
x
2+(−2x+3)
2=5
x
2+4x
2−12x+9=5
5x
2−12x+4=0
Δ=64
√Δ=8
y
2=−2*2+3=−1
23 cze 23:56