| y | ||
tg α = | , więc y =2, x = 1 lub y = − 2, x = − 1 | |
| x |
| y | 2 | 2 √5 | 2 | 2√5 | ||||||
sin α = | = | = | lub sin α = − | = − | ||||||
| r | √5 | 5 | √5 | 5 |
| x | 1 | √5 | 1 | √5 | ||||||
cos α = | = | = | lub cos α = − | = − | ||||||
| r | √5 | 5 | √5 | 5 |
| x | 1 | |||
ctg α = | = | |||
| y | 2 |
| y | 2 | −2 | ||||
tg α = | = | = | więc y =2, x = 1 lub y = − 2, x = − 1 | |||
| x | 1 | −1 |
| y | 2 | 2 √5 | 2 | 2√5 | ||||||
sin α = | = | = | lub sin α = − | = − | ||||||
| r | √5 | 5 | √5 | 5 |
| x | 1 | √5 | 1 | √5 | ||||||
cos α = | = | = | lub cos α = − | = − | ||||||
| r | √5 | 5 | √5 | 5 |
| x | 1 | |||
ctg α = | = | |||
| y | 2 |