matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadać zbieżność jednostajną ciągu funkcyjnego
MOnika:
f
n
(x)=e
−nx
2
x∊[−1,1] Dla x=−1 f
n
(−1)=e
−n
=f
n
(1) dla x∊(−1,1) wówczas mamy lim
n→
∞
e
−nx
2
=0=f(x) f
n
(0)=0 ta funkcja nie jest ciągła
23 cze 21:09
MOnika:
pomocy
23 cze 21:22
MOnika:
23 cze 21:27
MOnika:
23 cze 22:15
MOnika:
23 cze 22:35
MOnika:
23 cze 22:55
MOnika:
23 cze 23:02