ekstremum funkcji dwóch zmiennych
matroz: Witam, proszę o pomoc w obliczeniu ekstremów z = x
2*e
y
mam problemy z obliczeniem punktów stacjonarnych.
x = 0 lub x = 2
Jak obliczyć y dla każdego x?
23 cze 20:31
ICSP: ma być spełniony układ równań:
23 cze 20:35
matroz: Sory nie wskoczyło jak pisałem
z tego mogę obliczyć iksy ale nie policzę igreków, proszę o pomoc.
23 cze 20:38
matroz: 2xey = 0
x2 * ey = 0
2x = x2
x = 0 lub x = 2
co dalej
23 cze 20:42
Mila:
2x*ey=0
x=0 lub ey=0 sprzeczność
x2*ey=0
x2=0 lub ey=0 sprzeczność
x=0
dalej badaj?
23 cze 20:51
Mila:
Nie ma .
23 cze 20:53
matroz: Czyli odpowiedź funkcja nie ma ekstremów?
23 cze 21:16