matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki podwójne w Wolframie
Nienor:
Jak wpisać w wolframa coś takiego:
y
∫∫
D
dxdy, D={(x,y)∊ℛ: x>y
2
, x≤1}
x
23 cze 18:24
Trivial:
Najpierw wyznacz granice
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x+%3E+y^2+%26%26+x+%3C%3D+1
Potem całkuj:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=Integrate[y%2Fx%2C+{x%2C+0%2C+1}%2C+{y%2C+-sqrt%28x%29%2C+sqrt%28x%29}]
23 cze 18:52
Nienor:
dziękuję
23 cze 18:55