oblicz pomocy!!!
jasiu: a)
213*(18)−12*162383√4
b)
(5√3−3√2)2
21 cze 21:41
bezendu: b) 93−30√6
21 cze 21:43
Kaja: jasiu weź ten przykład a) napisz porządnie
21 cze 21:46
jasiu: tzn ulamki sa jako pierwiastki cos zapisac nie umiem
21 cze 22:11
jasiu: tzn ulamki sa jako pierwiastki cos zapisac nie umiem a b) jakies wyliczenie?
21 cze 22:11
Kaja: b) (5√3−3√2)@=(5√3)2−2*5√3*3√2+(3√2)2=75−30√6+18=93−30√6
21 cze 22:13
Kaja: a ten punk a) ma wyglądać tak: 213*(18)−12*1623*83√4 ?
21 cze 22:15
Kaja: jesli tak to :213*232*283*23*223=2496
21 cze 22:18
jasiu: wlasnie tak
21 cze 22:25