matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka z log
matroz:
Witam proszę o pomoc/podpowiedź jak rozwiązać
lnx
∫
dx
x
2
21 cze 20:28
wredulus_pospolitus:
przez części
1
u' =
; v = lnx
x
2
u = ...... ; v' = ....
21 cze 20:29
matroz:
Ok dzięki
mam
21 cze 20:37