ciągłość funkcji
Sunortas: Zbadać ciągłość funkcji w x
0, jeżeli
| | ⎧ | sin3xx dla x<0 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | log13(x+9) dla x>=0 | |
21 cze 18:21
Sunortas: dobrze rozumiem ze trzeba policzyc granice z tych funkcji?
| | sin3x | | [0] | | sin3x3x 3x | |
lim x→0= |
| = |
| = limx→0 |
| = 3 |
| | x | | [0] | | x | |
dobrze to rozumiem ?
21 cze 18:40
Mila:
| | sin(3x) | | sin(3x | |
lim{x→0−} |
| =lim{x→0−} |
| *3=3 |
| | x | | 3x | |
lim{x→0
+}log
13(x+9)=−2
funkcja nie jest ciągła
21 cze 19:04
Mila: w zerze.
21 cze 19:59