egzamin, pomoc potrzebna
Staszek: mam dzisiaj egzamin i bardzo bym prosił o rozwiązanie tych zadań

z góry dziękuje
1) Oblicz całki
| | dx | |
całka od 1 do 4 |
| |
| | x2 − 2x +10 | |
| | dx | |
całka od −∞ do 1 |
| |
| | x2 − 5x +6 | |
| | dx | |
całka od −3 do 2 |
| |
| | √−x2 − 6x −8 | |
| | dx | |
całka od 1 do ∞ |
| |
| | x*(lnx)2 | |
2) Oblicz ekstrema
a) e
2y−x − y
3 + x −2 =0
M=(2,1) y'(2) y''(2)
b) x
2 + y
2 + (x+y)
2 −6 =0
3) f(x,y) = (x − y
2)e
−x
4) Rozwiąż metodą Gaussa
| | ⎧ | 2x−y − 2z +t −4u= −6 | |
| | ⎨ | x+2y−z+3t+3u=2 |
|
| | ⎩ | −x+3y+2z+2t+8u=9 | |
5) Oblicz pole
y=−sinx
21 cze 15:34
asdf: | | dx | | dx | | dx | |
∫ |
| = ∫ |
| = ∫ |
| = ... |
| | x2−2x+10 | | x2−2x + 1 + 9 | | (x−1)2 + 32 | |
21 cze 15:36
wredulus_pospolitus:
skoro masz dzisiaj egzamin to lepiej idź kupić piwa na pocieszalna popijawę
21 cze 15:44
Staszek: no tak na serio to przydałaby mi się pomoc
21 cze 15:45
Staszek: baaaardzo proszę
21 cze 15:54
Staszek: NOOOO! dopada mnie rozpacz!
21 cze 16:32
Staszek: tak bardzo pomocni...
21 cze 16:57
wredulus_pospolitus:
jest mała różnica pomiędzy 'pomocą' w naszym mniemaniu a w Twoim (czyli w rozwiązywaniu zadań
studentowi który nawet nie ruszył czterech liter na ćwiczenia)
21 cze 19:47
Mateusz:
Co za czasy nic nikomu sie juz nie chce

zero samodzielności i troche własnej inicjatywy.
21 cze 19:58