matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć ekstrema i przedziały monotoniczności funkcji
Karol:
Znaleźć ekstrema i przedziały monotoniczności funkcji y=x
2
/x
2
−1
20 cze 23:30
asdf:
y= 1 − 1 = 0 funkcja stała
20 cze 23:39
Karol:
przepraszamm powinno być x
2
/(x
2
−1)
20 cze 23:40