| 0 | ||
... , tu masz nieoznaczoność [ | ] , więc możesz regułą H, lub | |
| 0 |
| 1−log2x |
| ||||||||||||
lim x→2 | = lim x→2 | = | |||||||||||
| 2−x | 2−x |
| 1 | lnx−ln2 | 1 | |||||||||||
= lim x→2 | = lim x→2 | * | = | * 1= | ||||||||||
| x−2 | ln2 | x−2 | ln2 |
| 1 | ||
= | − szukana granica . .. ![]() | |
| ln2 |
| lnx−ln2 | 1 | 1 | ||||
... , przepraszam źle , bo lim {x→2} | = H= lim x→2 | = | , | |||
| x−2 | x | 2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
...= | * | = | = | = ln 4e − szukana granica . ... ![]() | ||||
| 2 | ln2 | 2ln2 | ln4 |