potrzebne szybko
olaaaa: W trójkącie prostokątnym tangensem jednego z kątów ostrych jest równy 178 , a promień
okręgu opisanego na tym trójkącie jest równy 17 cm. Oblicz pole tego trójkąta.
20 cze 23:01
Eta:

x>0
c
2= (15x)
2+(8x)
2 ⇒ c= 17x ⇒ 17x=34 ⇒ x= 2
| | ab | |
a=15x=........ , b= 8x=.......... P= |
| =.......... |
| | 2 | |
20 cze 23:11
Eta:
| | 7 | | 15 | |
Myślę,że to wiesz,że tgα= 1 |
| = |
| |
| | 8 | | 8 | |
20 cze 23:17
Eta:
Przepisała i............
20 cze 23:29
5-latek: mysli jak sie bedziesz zapatrywac na to jak powie dziekuję
21 cze 00:06