matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mateusz:
Oblicz pole P i obwód L trójkąta ABC, korzystając z danych zamieszczonych na rysunku. a) h=8cm , α=30
o
b) y=5cm , α=30
o
, β=120
o
, γ=60
o
c) x=10cm , α=135
o
, β=30
o
20 cze 20:50
mateusz:
proszę o pomoc
pilne
20 cze 21:25