pomużcie muszę to mieć na teraz
Kuba: dany jest o wyrazie ogólnym an =5 ({2})2n+1 Wykaż że jest to ciąg geometryczny
20 cze 20:35
Mateusz:
Popraw wzor ciągu
20 cze 20:37
Kuba: dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an =5 ({2})2n+1 Wykaż że jest to ciąg geometryczny
20 cze 20:56
Tadeusz:
czy to miało być:
an=5*22n+1
20 cze 20:59
bezendu: nadal to jest nie czytelne
20 cze 21:00
20 cze 21:01
Kuba: dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an =5 ( pierwiastek{2})2n+1 Wykaż że jest to ciąg
geometryczny
dwójka jest w pierwiastku
20 cze 21:09
ICSP: an= (√2)2n + 1 ?
20 cze 21:10
Kuba: dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=5(√2)2n+1 Wykaż że jest to ciąg geometryczny
teraz powinno być dobrze sorki ale jeszcze nie czaje tych zapisków
20 cze 21:20
Saizou : a
n=5*(
√2)
2n+1 
a
n+1=5*(
√2)
2(n+1)+1=5*(
√2)
2n+3=5*(
√2)
2n+1*(
√2)
2=10*(
√2)
2n+1
| an+1 | | 5*(√2)2n+1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = const |
| an | | 10*(√2)2n+1 | | 2 | |
zatem ciąg a
n jest cięgiem geometrycznym
20 cze 21:45