matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Policz całkę
Adaś:
2
x
−
1
+5
x
−3
∫
4
x
+
1
20 cze 19:53
waeaf:
narysuj funkcje f(x) = 2
x
− 3
20 cze 19:54
waeaf:
pozniej dorob oczy i daj tacie portret na dzien ojca
20 cze 19:55
asdf:
rozbijasz
1
2
x
1
2
x
1
1
∫
*
dx =
∫
=
∫(
)
x
dx
2
4*4
x
8
4
x
8
2
5
x
1
5
x
1
5
∫
=
∫
dx =
∫(
)
x
4*4
x
4
4
x
4
4
−3
dx
∫
dx = −3∫
4
x
4
x
a już te całki liczysz wprost ze wzorów
pamiętaj, np. że ln4 to liczba (stała), a nie zmiennnnnna
20 cze 20:01