matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Ania:
Oblicz całkę
e
3
x
∫
dx
e
x
−2
20 cze 19:44
waeaf:
nie
20 cze 19:47
Ciernistogrzywy:
waeaf czy Ty masz jakieś problemy ze sobą
?
20 cze 19:50
AS:
Podstawienie: e
x
= t , wtedy e
x
dx = dt
t
2
dt
4
J = ∫
= ∫(t + 2 +
)dt
t − 2
t − 2
dalej łatwizna
20 cze 20:09