matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PRoblem
Miłosz:
Rozwiąż: 7
log
49
5−1
Próbowałem robic w ten sposób ,ze 7
log
7
2(5−1)
potem wyszło 2(5−1) = 8 , ale w odpowiedziach jest inna odp. pomoze ktos? powie mi gdzie robie błąd
20 cze 19:33
Nienor:
1
√
5
49
1
2
log
49
5−1
=49
log
49
√
5
*
=
7
7
20 cze 19:36
waeaf:
a jaka jest odp. ?
20 cze 19:36
Mila:
log
7
5
log
7
5
log
49
5=
=
=log
7
√
5
log
7
49
2
√
5
7
log
7
√
5
*7
−1
=
7
20 cze 19:37
bezendu:
Mi wyszło 2
20 cze 19:37
Miłosz:
1
1
...... = 49{log
49
√
5
*
−−− skąd się wziął ułamek
7
7
20 cze 19:46