Równanie rekurencyjne
Zenon: Jak rozwiązać takie równanie rekurencyjne: an+1 = −8an−16an−1, n > 0, a0=5, a1=17
20 cze 19:27
waeaf: nie da sie FRAJERZE
Idz stad...
20 cze 19:45
Zenon: Widać, że rodzice nie nauczyli kultury. Nie wiesz to nie odpowiadaj.
20 cze 19:54
waeaf: tak sie sklada, ze wiem, ale dobra nie odpowiadam
20 cze 19:57
Juliusz Cezar: weaf ściągnij sobie jakieś Mortal Kombat albo grę wojenną to się wyszumisz

to ze jesteś
prześladowany w szkole to jeszcze nei powód żeby swój debilizm afiszować na forach gdzie
normalni ludzi szukają pomocy z matematyki
20 cze 19:59
Krzysiek: Zenon musiałeś mieć podaną metodę jak znaleźć wzór jawny tego równania.
20 cze 21:00
Mariusz:
Ja proponuję przeindeksować to równanie ,zastosować funkcje tworzące
a następnie skorzystać z sumy szeregu geometrycznego
Szereg geometryczny można w razie potrzeby zróżniczkować
24 paź 15:28