matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o natychmiastową odpowiedź :*
olaaaa:
Trójkąt A
1
B
1
C−1 o polu 50cm
2
jest podobny do trójkąta ABC o polu 32 cm
2
. Wyznacz stosunek obwodów tych trójkątów.
20 cze 19:25
irena_1:
P
A
1
B
1
C
1
32
16
=s
2
=
=
P
ABC
50
25
Ob
A
1
B
1
C
1
4
=s=
Ob
ABC
5
20 cze 20:01