matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość trygonometryczna
troll:
1
Wykaż, ze dla dowolnego kąta α prawdziwa jest równość
= 1 + tg
2
α
cos
2
α
20 cze 19:11
Eta:
cos
2
α+sin
2
α
sin
2
α
L=
= 1+
=..... =P
cos
2
α
cos
2
α
20 cze 19:15
Mila:
Z:
π
cosα≠0 ⇔x≠
+kπ
2
1
L=
cos
2
α
sin
2
α
cos
2
α+sin
2
α
1
P=1+
=
=
=L
cos
2
α
cos
2
α
cos
2
α
20 cze 19:16