geometria w przestrzeni
niedouczonaMatematyczka: Sześcian ma przekątną o długości √3. oblicz objętość tego sześcianu.
20 cze 17:04
pigor: .... , długość przekątnej sześcianu to ...

analog przekątnej kwadratu,
czyli
a√3= √3 ⇔ a=1 ⇒
V=a
3=
1 j
3 − szukana objętość sześcianu . ...
20 cze 17:09
nidouczonaMatematyczka: co to jest to j3?
20 cze 17:11
pigor: ...

jednostek sześciennych (jakich chcesz). ...
20 cze 17:16
nidouczonaMatematyczka: wiesz nie za bardzo to rozumiem..
20 cze 17:17
pigor: no to po prostu nie pisz tego i tyle (zapomnij o tym) ,ale
gdyby ktoś zapytał cię w jakich jednostkach liczysz objętość
np. mleka, wody, itp, to co byś podpowiedziała, aby się nie ...
20 cze 17:42